Circuit SPA Hungaroring Podium GT4 Brands Hatch BMW M4 GT4 Nurburgring Koen zonnebril Hungaroring lights GT4 circuit Brands Hatch

Circuit SPA

Hungaroring

Podium GT4 Brands Hatch

BMW M4 GT4

Nurburgring

Koen zonnebril

Hungaroring lights

GT4 circuit Brands Hatch

Quote's

Door de jaren heen zijn er vele quote's geschreven door vrienden en bekenden om ons heen in de autosport. Ze zijn erg leuk om te lezen dus hebben we ze hieronder allemaal opgesomt.

Arie Luyendyk (Tweevoudig Indy 500 winnaar)

“Koen ken ik inmiddels al zo’n veertien jaar toen hij bevriend raakte met mijn zoon, Arie Jr. Al snel nam ik Koen ook mee naar de indoor kartbaan in Den Bosch waar hij het ‘vak’ snel heeft geleerd, mede doordat hij daar een bijbaantje heeft gekregen op jonge leeftijd. Buiten de sponsoring van wat racekleding en helmen heeft hij zijn eigen weg in de racewereld gekozen en gevonden en dat vind ik erg leuk om te zien. Ik weet als geen ander hoe moeilijk en hard deze wereld soms kan zijn. Samen met Nik heeft hij al de nodige ervaring opgedaan in serieuze toerwagens en GT’s en dat heeft ze dit jaar naar hun eerste titel gebracht. Ik wens ze alle succes toe in de komende seizoenen en ik hoop dat ze deze lijn vast kunnen houden!”
Image

Arie Luyendyk jr (Indycar Driver)

"Koen Bogaerts and I have been close over the years, I was actually the one that brought him into the racing world and he has always impressed me with his speed. Growing up karting together I always felt he had the potential to be a great driver. He has proven himself in the lower formula and has stepped up to become a great Porsche driver. It is always hard to have all the tools necessary to become a great driver but what I like about Koen is his ambition, he has not always had the budget but when he does it will open people's eyes!"
Image

Quote Erik Albertsma (Albi Engineering)

'Het gaat alweer terug naar de zomer van 2005 toen ik Nik en Koen leerde kennen. Ze kwamen naar Middenbeemster gereden om hun MINI Cooper Race Edition te voorzien van een AIM Data Logging systeem. Toen kwamen ze net kijken maar inmiddels loopt Koen al heel wat jaartjes mee in de autosport. Bij JR Motorsport ben ik een aantal wedstrijden per jaar engineer en data analist. Wat opvalt is dat Koen (en Mark) altijd op zoek zijn naar het verbeteren van zichzelf. Niet meteen de auto de schuld geven maar eerst zichzelf de spiegel voorhouden. Ik ondersteun ze d.m.v. data analyse en camera beelden. Het gaat in de top van de autosport om kleine verschillen, net een paar metertjes later of harder remmen of net wat eerder op het gas, of een iets andere lijn nemen. Omdat ik ook werk met coureurs als Tom Coronel en Ricardo van der Ende kan ik die input goed gebruiken om Mark en Koen de laatste tiendes bij te brengen. Het is dan uiteraard erg leuk om te zien als ze de pole pakken en precies de winst hebben weten te halen die uit de analyse naar voren is gekomen.’
Image

Quote Erwin de Witt, SDW Shipping

'Na één keer met ons managementteam mee te zijn geweest naar het circuit van Bilster Berg (aanrader!) hebben we de smaak te pakken gekregen en hebben we met zakenrelaties dit nog eens over gedaan op het circuit van Spa en Zolder. Koen en zijn jongens leggen de theorie kort en helder uit, waarna je snel het circuit op mag. Op het circuit is het niet enkel rustig achter elkaar aanrijden, maar je wordt door het enthousiasme van de instructeurs uitgedaagd om je grenzen op te zoeken (en vaak ook nog erover heen!). Hierdoor beleef je het ‘echte’ racen. Dat de BMW’s ‘slechts’ 325’s zijn, daar hoef je je geen zorgen om te maken, die gaan hard zat! En na de taxirit met de instructeurs besef je zeker dat er nog genoeg te winnen is en je bij lange na niet bent ‘uitgespeeld’ met deze raceauto’s. Zodra de agenda’s het weer toelaten, zijn we weer van de partij!’
Image

Quote Joost Ursem (Teameigenaar JR Motorsport)

"Koen alias 'de Bogaerts'

Begonnen bij ons (JR) in 2009 samen met Nik de Jong.
Ik was meteen onder de indruk van zijn rijstijl maar vooral ook van zijn plan van aanpak om het racen mogelijk te maken. Op geheel eigen wijze gaat Koen om met zijn sponsors en clinics en dat resulteert erin dat hij nog steeds in de racerij actief is. Hij beseft goed dat het niet alleen om het racen gaat. Zo is hij tijdens de raceweekenden ook altijd druk in de weer om zijn gasten een leuke dag te bezorgen.
Inmiddels veel podia en een paar kampioenschappen verder ben ik nog altijd onder de indruk van 'de Bogaerts'. Nog steeds leergierig en altijd gedreven om te winnen. Samen hebben we altijd veel lol maar zijn we op de juiste momenten serieus met het spelletje bezig.
Ik hoop nog vele jaren met Koen te mogen samenwerken. Top gozer! Top coureur!"
Image

Quote Paul Kappen

"Ontstaan als een groep tieners op een kartbaan in 's-Hertogenbosch en nu internationaal actief in de autosport. Het lijkt een wereld van verschil maar in essentie is er niks veranderd. Vroeger werkten wij op de kartbaan omdat we dan veel en gratis mochten karten, vandaag de dag zorgt Koens' aanstekende enthousiastme en jaloersmakende naïviteit ervoor dat wij allemaal gaatjes vrij kunnen maken in onze drukke agenda's om op vrijwillige basis mee te werken zijn droom te verwezenlijken. Als ruil daarvoor mogen we karten en met BMW-tjes spelen. Er is dus echt niks veranderd in al die jaren...."
Image

Quote Hans van Duijn (Mechanic JR Motorsport)

‘Koen ontmoette ik 4 jaar geleden tijdens mijn eerste raceweekend. Na een aantal races stond de 24 uur van Barcelona op het programma. Samen stonden we tegen de schemering aan de pitmuur waarop Koen tegen me zei: “Hans, besef je wel dat wat ik doe iets heel unieks is en dat ik een bevoorrecht persoon ben om dit te mogen doen...” Nu, alweer 2 jaar verder, hangend over de deur van zijn racewagen op de pre grid, herinner ik Koen er nog wel eens aan. “Koen, besef dat wat jij doet iets apart is...”. Die blik op dat moment zegt genoeg.”
Image

Quote Toni Minshull (Invited by Care Autoschade)

"I was fortunate enough to have been invited along to a BMW Clinic day at the Zandvoort racing circuit. I have participated in many track day events over the years, but the professional approach of the instructors coupled to the relaxed & fun way they managed to improve my driving skills was impressive. The BMW cars were well suited to the track and I ended the day driving with better racing lines, deeper braking points and quicker lap times. It just goes to show, you are never too old to learn new tricks. The perfect boys' day out!"
Image

Quote Raymond van Dinther (PDB Cleaning Solutions; Towlers)

“2 jaar geleden zijn wij gestart met het sponsoren van Koen, met name de laagdrempelige instap via het “vakjes”concept sprak ons hierbij aan. Tijdens de sponsor avond sprak ik met Jeroen (Jeroen Zien en Zijn). Hij was erg te spreken over de kartclinics als verlengstuk van de sponsoring. Imiddels 6 kartclinics verder en nog vele gepland vanwege het grote enthousiasme van onze klanten. Mede door de professionele aanpak van Koen zijn het leuke, interactieve avonden op een toplocatie om je relaties beter te leren kennen en op informele wijze in het vervolg de relatie te onderhouden. De waarde die onze relaties beleefd hebben is daarbij vele malen groter dan het relatief lage kostenplaatje. Kortom een super incentive om je (BtoB) relaties beter te leren kennen.”
Image

Quote Corné Kiesebrink (Eigenaar Mic-Media)

“Mic-Media is mediapartner sinds 2006 voor IKDB. Vol positieve energie zijn we destijds nog vóór de Dutch Super Car Challenge tijd, de heren van IKDB gaan sponsoren en met resultaat. Het mooie aan het team is dat ze zich flexibel inzetten voor iedereen die de autosport lief heeft, leuke evenementen organiseren, resultaat boeken in de race en tijd en aandacht besteden aan de sponsoren, hierdoor blijven we IKDB sponsoren en dat al ruim 6 jaar”
Image

Spa Franchorchamps, Eau Rouge

'Fascinatie heeft een naam: Eau Rouge. Befaamd en berucht, de bocht waar de echte mannen zich onderscheiden van de jongens. Lef, passie en hartstocht zijn nodig om de passage vol te nemen. De ultieme kick van het racen.
Coureurs hebben een haat-liefdeverhouding met Eau Rouge, genoemd naar de ietwat rode schijn van het water als gevolg van het hoge ijzergehalte. Een beetje als flirten met een stoute dame: link, maar o zo verleidelijk'.
Image

Quote Ronald vd Hil (Comm. Directeur Omniform)

“Samen met een collega en een relatie ben ik naar het circuit gekomen in Nürnberg. Naast het feit dat het een geweldige dag was qua weer hebben we ook eens onder ander omstandigheden met elkaar gesproken. De verzorging was uitstekend, de race super en we hebben dus een mooie gezamenlijke herinnering om op terug te kijken.”
Image

Quote Remco vd Ley (Key Account Mngr. Carglass)

“De Race Clinic is een absolute aanrader voor iedereen die met relaties op een ontspannen manier wil genieten van een uniek evenement. Het beperkte aantal deelnemers zorgt ervoor dat iedereen de volle aandacht krijgt. Na een heldere uitleg over de theorie is het meerijden in de BMW’s al een ervaring op zich. Koen en zijn team geven je altijd een veilig gevoel terwijl de snelheid er vanaf het begin serieus in zit. Dan het moment van de waarheid; zelf proeven van het rijden op een circuit. Met duidelijke, rustige instructies halen de heren bij iedereen op verantwoorde wijze de coureur naar boven. Het resultaat is altijd een glimlach van oor tot oor, wat wil je nog meer!”
Image

Quote Jeroen van de Graaf (Jeroen Zien & Zijn)

"Wat een te gekke, leerzame en spannende avond hebben we gehad. Het idee van Koen om een Kart Clinic te organiseren voor mijn klanten vond ik geweldig. Mijn kopende klant had recht op een "ECHTE KART Clinic van KOEN." In kleine groepjes van 8 klanten hebben we meerdere avonden georganiseerd om het natuurlijk wel persoonlijk te houden.
Koen is 1 bonk Passie & Emotie en met zijn race ervaringen is dat natuurlijk leuk om naar te luisteren. Doordat mijn klantenbestand natuurlijk bestaat uit verschillende generaties maakt dat de strijd om te winnen natuurlijk nog leuker. Jong of oud, of natuurlijk man of vrouw, overal zit de drang om de race te winnen. Echt een aanrader voor iedereen die eens een andere manier van netwerken of reclame wil gebruiken.”
Image

Quote Mark van der Aa

“Als klein kind was ik al helemaal gek van autosport en miste ik niet één race die op tv werd uitgezonden. Als ik nu terug denk aan die tijd had ik nooit durven dromen dat ik ooit nog op dit niveau in de autosport actief zou zijn. De passie voor autosport waarover wij in het voorwoord al schreven is de laatste jaren alleen maar gegroeid. Autosport is ongelofelijk veelzijdig en na mate mijn ervaring groter wordt begin ik dit steeds meer te beseffen. Ik hoop dan ook dat ik deze sport op dit niveau nog jaren kan blijven uitoefenen”.
Image

Quote Sander van der Kruijs (GAC)

“Ons bezoek aan de Gamma Racing Days op het circuit van Assen was een enorm succes. Zowel onze klanten als mijn collega’s hebben enorm genoten van jullie gastvrijheid en persoonlijk aanpak. Als sponsor zijn wij al jaren actief in de voetbalwereld maar dit was voor ons allemaal een nieuwe en mooie ervaring”

Berit Ploug Frederiksen, CEO Danish Industry, 2011

"Hi Koen

Thank you very much for a great day at the racing track yesterday. My members really enjoyed it and it has given a whole new relation between them which is very helpful for our future work. I have received a lot of nice words about the racing and I want to pass them on to you.

 

All the best,

Berit"

Image

Quote Nik de Jong

"Zoals vele al weten hebben we met de Porsche een schitterend debuut gehad in de DSC drie jaar geleden. De Porsche was ook echt een superauto om mee te racen en we hebben mooie wedstrijden gehad. Het vervelende was dat we simpelweg niet voor de overwinningen konden gaan omdat we tegen te snelle auto's moesten opboksen. Vandaar dat we afgelopen seizoen hebben gekozen om in de lichtere Sport divisie te gaan rijden en tevens hebben we gezocht naar een competitieve auto en een ervaren team welke we hebben gevonden bij JR Motorsport.Voor het komende seizoen willen we deze lijn doorzetten en gaan proberen om de titel te prolongeren. Daarnaast zijn er mogelijkheden om we door te groeien naar de zwaardere divisies”.

Image

Quote Paul Kappen (Bluekens Truck en Bus)

“Onlangs hebben wij met een 8-tal klanten deelgenomen aan de Race Experience van IKDB Motorsport. Na een duidelijk theoretisch gedeelte en een rondje om de auto’s mochten we met Koen en Nik een paar rondes meerijden over het circuit. Na enkele meters werd al duidelijk dat het menens zou worden en dat dit geen ‘gewone’ Race Experience was. Ook toen we zelf de baan op mochten werden we gestimuleerd om onze grenzen te verkennen. Raar hoe iemand vanaf de bijrijdersstoel in kan schatten wat een onervaren coureur allemaal kan, het voelde namelijk geen moment onverantwoord. Onze klanten hebben ervan gesmuld en veranderden binnen enkele minuten van mannen in jongetjes die met autootjes aan het spelen waren.
Dit zorgde voor een hele informele sfeer die de relatie zeker ten goede is gekomen. Als ik een van de deelnemers nu spreek dan begint het gesprek vaak met; Was gaaf hè, dat doet niemand!!

Image

Johan van Klinken (Directeur Care Nederland)

"Koen en Nik hebben onlangs aan klanten van CARe een racetraining gegeven. Zij gaven instructies aan klanten die zelf in een race BMW mochten rijden en ook kon er meegereden worden in de BMW die gebruikt wordt voor de DSC. Ik was onder de indruk hoe rustig en duidelijk Koen en Nik uitleg gaven, waarbij ze iedere klant in zijn waarde lieten, maar toch zo hard mogelijk lieten rijden. Ook was de technische verzorging en catering top. Een professionele en zeer leuke dag dus. Koen en Nik zijn warme persoonlijkheden, die er erg voor gaan en veel respect afdwingen. Goede racers en leuke mensen. Ik wens ze dan ook het kampioenschap toe!"

Image

Kees Konings (Musko Racing, Dunlop Tyres)

“Wij kennen Nik en Koen al enige jaren vanuit de kartsport. Na een tweetal jaren met de Porsche hebben ze dit jaar hun draai gevonden in de BMW van JR Motorsport. Wij vinden het knap dat twee jongens met een bescheiden budget deze prestaties weten neer te zetten. Zo rijden ze bijvoorbeeld met één set nieuwe banden per race-event wat betekent dat er met verstand gereden moet worden om in ieder geval race 2 ook nog competitief te zijn. Als we naar de tussenstand kijken in het kampioenschap slagen ze daar in ieder geval goed in. Wij wensen ze dan ook alle succes voor dit jaar (en de komende jaren).”

Image

Erna van de Biggelaar (Circuitpark Berghem)

“Mijn ontmoeting met Nik & Koen gaat een aantal jaren terug toen ze beide actief waren in de kartsport. Zowel in de kartsport als langs de zijlijn wist dit duo hun racetalent & commercieel netwerk al op een slimme manier te gebruiken en uit te breiden. Autosportsponsoring blijft een kwestie van gunnen maar zij weten als geen ander hoe ze hun sponsor moeten bedienen. Ik nodig ze dan ook graag uit voor evenementen die we organiseren op Kartbaan Berghem. We vullen elkaar leuk aan. Zal me niet verbazen als ze in de toekomst met autosport hun boterham kunnen verdienen. Hopelijk denken ze dan nog eens aan mij als ik ze nodig heb…”

Image

Mario van Beek (Engineer o.a. Les 24 Heures du Mans)

"Koen en Nik leerde ik begin 2008 kennen op circuit Nurburgring. Ze maakten meteen al indruk door hun professionele houding naar de autosport. Later werd dit nog eens onderstreept door hun goede rijders kwaliteiten. Deze mannen hebben talent en kunnen ver komen in de race wereld. Met het juiste materiaal zijn het de kampioenen van morgen."

Image

Mark Brands (CEO Eurostar25 B.V.)

"Resultaat 'zonder' budget. Wanneer je van racen houdt ben je geboren met een afwijking.
Misschien een positieve maar zeker een dure afwijking. Koen en Nik combineren inzet, talent, naïviteit, goed rijden en een positieve instelling. Hierdoor zijn ze in staat geweest om langere tijd op goed niveau indruk te maken. Nu ze hebben gekozen voor de koningsklasse maken ze helaas vooral indruk door mee te doen zonder vooraan te rijden. Op zichzelf een goede prestatie maar wie ziet of weet dat? De oorzaak: de kosten voor hun dure sport en passie. Waar eindigen deze mannen als ze wel budget hebben? Resultaat gegarandeerd!"

Image

Dick van Elk (Organisator Dutch Supercar Challenge)

“In de afgelopen jaren hebben deze twee jonge honden weten te bewijzen mee te kunnen draaien op het hoogste niveau. Kenmerkend voor het hoge niveau binnen de DSC is ook de kwaliteit van de wagen waarmee gestreden wordt en daar heeft het aan ontbroken om werkelijk voor het podium te kunnen gaan. Ze verdienen beter zodat ze niet alleen hun rijkwaliteiten kunnen laten zien maar ook hun communicatieve vaardigheden waarmee ze de sponsorbijdragen werkelijk weten om te zetten in resultaat. Zij zijn in staat om naast een aansprekende sportieve prestatie ook een goed ondersteunend verhaal neer te zetten en de commerciële mogelijkheden voor sponsors volledig te benutten. Wij hebben ze de afgelopen jaren van dichtbij meegemaakt en kunnen Koen en Nik van harte aanbevelen. Vanuit onze organisatie ontvangen ze alle steun die we ze kunnen geven om in het seizoen 2009 met gelijk materiaal de strijd aan te kunnen gaan.”